Причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови

Вівторок, 23 квітня 2019, 13:24

Назвали основні причини загибелі лісів на Львівщині, серед них – несприятливі погодні умови, однак жодної згадки про незаконні вирубки.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

За даними управління статистики, у 2018 році на території Львівської області загинуло 514 га лісів, з них 511 га – хвойні дерева. Основними причинами загибелі лісових насаджень стали:

- пошкодження шкідливими комахами – 164 га лісів;

- хвороби лісу – 162 га лісів;

- вплив несприятливих погодних умов – 188 га лісів.

Площа нових осередків шкідників і хвороб лісу, що виникли упродовж 2018 року, становила 13,2 тисяч га, з них 9 тисяч га – площа шкідників лісу, 4,2 тисяч га – хвороб лісу. Минулоріч ліквідували осередки шкідників і хвороб лісу ліквідовані на площі 13,6 тисяч га.

Також минулоріч лісгоспи області вирубали 1210,6 тисяч м³ деревини.

Нагадаємо, раніше директора Турківського "Галсільлісу" засудили за незаконні вирубки лісу, а ДП "Дрогобицьке лісове господарство" незаконно видало лісорубний квиток на рубку дерев вартістю 1 202 137,20 грн.

Станом на кінець серпня минулого року прокуратура області розпочала розслідування 101 заяви про незаконну вирубку дерев у області. 

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців.

Мітки: вирубка дерев, вирубка лісів, ГУ Статистики у Львівській області, лісове господарство Львівщини, новини львова