Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк у Львові

Четвер, 2 травня 2019, 17:26

Нацбанк знизив облікову ставку до 17,5%

банк у Львові

Національний банк України знизив облікову ставку до рівня 17,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України 25 квітня ухвалило рішення знизити облікову ставку від 18% річних до рівня 17,5% річних з 26 квітня цього року.

Як наголосили у Нацбанку, у березні споживча інфляція продовжила уповільнюватися – до 8,6% у річному вимірі, що свідчить про послабнення  інфляційного тиску з початку року через зміцнення курсу гривні, розширення внутрішньої пропозиції окремих продуктів харчування та падіння світових цін на продовольство.

У Нацбанку зазначили, що інфляція буде і далі поступово уповільнюватися до 6,3% на кінець 2019 року та 5% на кінець 2020 року.

"Національний банк прогнозує зниження темпів економічного зростання у 2019 році до 2,5%. Це зумовлюється уповільненням глобальної економіки та світової торгівлі, стриманою фіскальною політикою через потребу погашення значних обсягів державного боргу, а також жорсткими монетарними умовами, необхідними для зниження інфляції до цілі. Крім того, очікується зниження врожаїв зернових і олійних після рекордних показників у 2018 році", – зазначили у Нацбанку.

Зростання реального ВВП прискориться до 2,9% у 2020 та 3,7% у 2021 році. 

Нагадаємо, у вересні 2018 року Нацбанк підвищив облікову ставку до 18% річних, у березні того ж року підвищив до 17% річних.

Додамо, раніше Національний банк заявив про відмову утримувати курс гривні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.