Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Понеділок, 6 травня 2019, 13:38

До складу Шегинівської ОТГ включили навколишні села

децентралізація

Львівська ОДА приєднала до Шегинівської об'єднаної громади ще 3 сусідні села.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютка від 3 травня 2019 року.

Зокрема, у Львівській ОДА розглянули проекти рішень Хідновицької сільської ради та Шегинівської сільської ради "Про добровільне приєднання територіальних громад до об'єднаної територіальної громади" та дозволили приєднати до Шегинівської об’єднаної територіальної громади Мостиського району ще декілька сіл. 

Зокрема, до складу Шегинівської ОТГ приєднають три села: Хідновичі, Боратичі, Тишковичі.

Згідно із розпорядженням, проекти, подані громадами цих сіл, відповідають умовам добровільного приєднання навколишніх сіл. Зокрема, територіальна громада Хідновиької сільської ради є суміжною територіальною громадою і відповідно до перспективного плану формування територій громад Львівської області належить до Шегинівської сільської ради ОТГ.

Нещодавно уряд змінив перспективний план Львівщини. У новому плані уточнюється склад Гніздичівської та Жидачівської ОТГ. Востаннє уряд вносив зміни у перспективні плани формувань ОТГ Львівщини ще у липні 2017 року. 

Додамо, у квітні Львівська ОДА приєднала до Гніздичівської об'єднаної громади ще 7 сусідніх сіл. А 23 грудня2018 року у Львівській області відбулись вибори у п'яти об’єднаних територіальних громад. Виборці Бібрської, Зимноводівської, Лопатинської, Меденицької та Радехівської ОТГ обирали голів та депутатів місцевих рад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.