Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Чорновола

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 7 травня 2019, 11:35

Вулиці Куліша та Чорновола у Львові з'єднають новим готелем

проспект Чорновола

Біля ТРЦ "Forum" у Львові планують збудувати готельний комплекс з підземним паркінгом.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території плану території, обмеженої вул. П. Куліша, вул. Академіка А. Люльки, просп. В. Чорновола та вул. Медовою, на якій планують будівництво готельного
комплексу з підземним паркінгом.

За даними ДПТ, новий готель (будинок-вставку) планують збудувати на території 0,6 га, що розташована у історичному ареалі міста. Сам готель займатиме 0,2329 га. У ньому передбачають 170 номерів.

 

У проекті вказано, що наразі ділянка, яка пропонується для влаштування готелю, знаходиться в приватній власності, однак за даними кадастрової карти України вона перебуває у комунальній власності і складається в основному з нежитлових 3-4 поверховий будинків з мансардними поверхами та горищами. Ці існуючі будівлі детальним планом пропонується ліквідувати.

Відповідно до плану зонування міста Львова, в межах історичного ареалу висота забудови обмежується, як правило, висотою 15 м. Відтак новий готель складатиметься з трьох 5-ти поверхових будівель, із входами та в‘їздами з проспекту Чорновола та вул. Куліша, які планують зводити почергово. А саме, спочатку збудують частину готелю зі сторони вул. Люльки, потім комплекс зі сторони просп. В. Чорновола і 3-тя черга – частина комплексу зі сторони вул. П. Куліша.

 

На території проектування розташована пам’ятка архітектури місцевого значення, а саме буд. № 34 по вул. П. Куліша. Крім неї на суміжній території розсташовані пам'ятки архітектури по Вул. П. Куліша буд. № 31, 33, 35, 37, 40, 47 та Проспекті В. Чорновола № 25.

Під’їзд до готелю передбачається з вул. П. Куліша, а під усією земельною ділянкою облаштують підземний паркінг на 50 місць.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 13 травня у Палаці культури ім. Гната Хоткевича. Також до 24 травня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

 

Нагадаємо, у Підзамче на території "Алмазінструменту" зведуть житлово-офісний комплекс та дитячий садок.  

Додамо, в історичній частині Львова планують збудувати два готельно-офісні комплекси можуть на вулиці Івана Федорова, 23 та 28, а також площі Міцкевича, 9.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.