Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Івана Федорова

wikipedia

Понеділок, 8 квітня 2019, 15:46

В історичній частині Львова планують збудувати два готелі

вулиця Івана Федорова

Готельно-офісні комплекси можуть з'явитися на вулиці Івана Федорова, 23 та 28, а також площі Міцкевича, 9.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території, у якому передбачається будівництво двох готелів у історичній частині міста.

В проекті вказали дві ділянки, які планують забудувати. Перший готель буде на вулиці Івана Федорова, 23 та 28, також ще один готель планують звести на площі Міцкевича, 9.

"Основна мета ДПТ – узагальнення на рівні містобудівної документації
раніше розроблених проектів щодо використання підземного простору, історико-містобудівних обгрунтувань забудови втрачених планувальних елементів квартальної забудови на пл.Міцкевича, 9 та вул.Федорова, 23, 28, благоустрою та реконструкції вуличної мережі" – йдеться у документі.

На замовлення міста виконали два ескізних проекти щодо відтворення втраченої забудови на ділянках 23-25 та 22-28 на вул.Федорова з їх пристосуванням під готельний та офісний комплекси. Однак жоден проект не підтримали на громадських слуханнях.

Існує кілька проектів готелю на вул. Міцкевича, 9, у тому числі й  проект власника цієї земельної ділянки ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" (його засновником є "Технопарк ЛЗТА", який і входить у "Unidevelop Holdining"). Однак, у першому історико-містобудівному обґрунтуванні, йшлося про те, що будинок відновлять, лише на даху зроблять мансарду.

На даний час будівництво на вищевказаних ділянках припинене.

Громадські слухання щодо реалізації цих проектів відбудуться 22 квітня о 18:00 у великій сесійній залі Львівської міськради.

У січні 2018 року депутати Львівської міськради затвердили товариству з обмеженою відповідальністю "Львівські традиції" технічну документацію із землеустрою земельних діялнок що на вулиці І. Федорова, 23, 28 у постійне користування для завершення будівництва та обслуговування готелю. 

Також у червні минулого року міськрада вирішила заплатити 40,5 млн грн ТзОВ "Українські інвестиційні системи" за забудову на вул. Федорова, 23 і 28. 

Додамо, історія з недбудованим готелем розпочалася тут ще у 2007 році, коли ТзОВ "Українські інвестиційні системи" орендували цю ділянку для будівництва готельного комплексу під "Євро 2012".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.