Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Цитадель у Львові

Середа, 8 травня 2019, 15:15

Садовий залиє Цитадель бруківкою

Цитадель у Львові

У міськраді опрацьовують проект благоустрою трьох парків Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Львівська міська рада опрацює проект благоустрою трьох парків міста — парку культури та відпочинку, Стрийського та комплексу на Цитаделі.

Під час апаратної наради міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що хоче привести територію біля парку Цитадель до належного стану.

"Ми там зробили бруківку до хреста, але вся ця територія не приведена до належного стану. Я би хотів, щоб ми продумали з тими, з ким потрібно, щоб ми роботи на Цитаделі почали з тої частини, яке має відношення до вшанування пам’яті жертв, які загинули в концтаборі. Ми повинні на наступний рік вийти з концепцією, треба це все продумати, ми в бюджеті міста на це готові передбачити фінансування" – розповів Андрій Садовий.

Також, він додав, що зараз у міській раді створюємо робочу групу, яка буде займатись трьома парками міста, а саме парком ім. Б. Хмельницького, Цитадель та Стрийський. 

Нагадаємо, у Львові на Цитаделі не будуватимуть житла, тому що для цього немає юридичних підстав.

Додамо, у 2018 році через ймовірність надання дозволу на будівництво житла на Цитаделі біля мерії провели акцію протесту

Ззначимо, у часи Другої світової війни тут діяв концентраційний табір "Шталаг 328", відтак, існує ймовірність побудови житла на місці стихійних поховань військовополонених, які загинули в концтаборі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.