Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Квурт Володимир, Микола Габрель

Четвер, 9 травня 2019, 12:08

Підзамче має стати діловим центром Львова – Квурт

Квурт Володимир, Микола Габрель

Лідер ГО "Великий Львів" Володимир Квурт вважає, що район Підзамче найкраще підходить для створення сучасного ділового центру у Львові. 

Про це він заявив у радіопередачі "Великий Львів", присвяченій проблемі підвищення інвестиційної привабливості Львова.

"Історичний центр Львова сьогодні задихається, бо не є пристосованим до нових функцій. Центр Львова потрібно розширити географічно, створивши Сіті – діловий центр, зручний і комфортний для потреб бізнесу та ділових людей. Він має бути розташований неподалік історичного центру, так, щоб дістатись можна було до останнього пішки. Найбільше для цього, як засвідчують експерти, надається район Підзамче" – розповів Квурт.

Заяву Квурта підтримав завідувач кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури НУ "Львівська політехніка" Микола Габрель. Експерт вважає, що влада Львова сьогодні проводить неефективну інвестиційну політику, адже немає чіткого уявлення про те, як зробити Львів зручним для потреб інвесторів.

"У Франківську сьогодні на одного мешканця припадає 2 тис. дол інвестицій в рік, а у Львові – лише 500 дол. Це наочне свідчить про те, що влада Львова є в чотири рази менш ефективною в питанні створення привабливих умов для залучення інвестицій" – розповів Микола Габрель.

Габрель наголосив на тому, що історичний центр Львова дуже маленький географічно – це лише декілька гектарів. Але мешканці звикли, що саме тут зосереджено всі важливі функції.

"Спроби перенести діловий центр в інші райони Львова не сприймаються. Тому треба розширити ареал центральної частини Львова, створивши поруч з історичним центром сучасний діловий центр міста. такий підхід врятує історичну частину від перебудови та знищення" – наголосив архітектор.

Нагадаємо, раніше Квурт заявив, що успішний розвиток Львова можливий за наявності чіткої стратегії, архітектурні правила і рамки реалізації якої прописані в Генплані. Він також вважає, що тема часткового відкриття річки Полтви, яка сьогодні забрана в підземні каналізаційні труби, є на часі в контексті розмови про збільшення водяних просторів Львова.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.