Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

замінування у Львові

Понеділок, 13 травня 2019, 13:10

Львівська поліція відхрестилася від організації евакуації людей під час замінування

замінування у Львові

Голова Львівської ОДА отримав скаргу від львів'янина про погану роботу поліції та надзвичайників під час евакуації людей з замінованих ТРЦ.

Про це повідомив сьогодні під час апаратної наради голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Олег Синютка отримав смс-скаргу від мешканця Львова, який був свідком процесу евакуації людей під час замінування торгового центру "King Cross". Зокрема в повідомленні йшлося про погану організацію правоохоронних органів та регулювання руху під час евакуації.

"Я пам'ятаю коли перед проведенням Євро-2012 ми ці всі речі відпрацьовували, я був переконаний, що ми готові до таких речей, але тепер я розумію що у нас є проблеми. Добре, поки все добре, але якщо в один момент хтось дійсно закладе вибухівку, то можуть бути страшні речі" – заявив Олег Синютка.

Натомість начальник головного управління Національної поліції у Львівській області, генерал поліції третього рангу Валерій Середа заявив, що поліція не займається організацією евакуції людей з приміщень і супермаркетів, тому що план евакуації розробляє адміністрація торгових центрів, яка і повинна відповідати за процес евакуації своїх клієнтів.

"Саму евакуацію мала нормально організувати адміністрація, в якої є багато охоронців торгово залу і згідно з схемами евакуації у них розписано хто, коли і де має стояти і на які виходи скеровувати людей. Поліція не відповідає за парковку, там є охорона яка має це врегульовувати. Патрульна поліція страхує на виїздах і виходах, де регулює рух" – зазначив Валерій Середа.

Начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін погодився із твердженням колеги.

"Враховуючи недопрацювання адміністрації в нас є проблеми навіть з доїздом пожежної техніки безпосередньо на об'єкт. Враховуюче, що минулого тижня було 38 замінувань, і безпосередньо 5 повідомлень було саме про "King Cross", то самі працівники магазину зневірилися у правдивості таких виклики, через що мляво виконують свої обов'язки і пасивно до цього відносяться" – заявив Юрій Кагітін.

Натомість у Львівській ОДА планують організувати нараду із керівниками та адміністраторами торгових центрів, щоб провести роз'яснювальну роботу і врегулювати питання організації масової евакуації людей.

"Ми маємо справу з постійними анонімними повідомленнями про замінування і встановити їх автора поки що не вдається, бо повідомлення приходять із анонімних електронних серверів. Раніше, коли була хвиля таких замінувань нам вдалося відслідкувати, що джерело походження знаходить на території Російської федерації, зокрема у місті Омську" – додав керівник СБУ у Львівській області Олександр Ткачук.

Нагадаємо, минулого року більшість повідомлень про замінування у Львові  надходили з Російського міста Омськ. 

Вчора, 12 травня, у Львові знову замінували "Кінг Крос Леополіс", правоохоронці не виявили вибухонебезпечних предметів.  

Востаннє готелі і ТРЦ міста "заміновували" 678 і 10 травня, поліція евакуювала працівників та відвідувачів цих закладів, однак вибухівки не виявила. А 6 травня до правоохорнців також надійшла інформація про вибухівку у готелях.

Додамо, 3 травня у Львові одночасно замінували п'ять готелів, вокзал та аеропорт. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.