Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

тролейбус у Львові

Понеділок, 13 травня 2019, 14:22

У Львові придбають 100 нових тролейбусів з автономним ходом

тролейбус у Львові

IFC виділить Львову 25 млн євро на закупівлю 100 нових тролейбусів з автономним ходом.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні Львівська міськрада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про залучення 50 млн євро, з них: 25 млн євро – на закупівлю 100 нових тролейбусів, 10 млн євро – на ремонт і оновлення електромережі, 15 млн євро – на ремонт вул. Шевченка.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Андрія Білого, за 25 млн євро планують придбати 100 тролейбусів з автономним ходом, які "зможуть заряджати свої батареї, коли їхатимуть під дротами, і виїжджати до 15 км з-під дротів".

"Це означає, що без добудови тролейбусних ліній ми зможемо забезпечити доїзди електротранспорту у густо заселені райони, де немає контактної мережі. В такий спосіб ми також зможемо оптимізувати рух тролейбусів і автобусів, щоб вони не дублювали одні одних", – пояснив Андрій Білий.

Він додав, що до кінця цього року у міськраді планують провести тендер на закупівлю цих тролейбусів, щоб вже з наступного року розпочалася поставка тролейбусів. 

За інформацією ЛКП "Львівелектротранс", станом на сьогодні у місті налічують 137 трамваїв та 71 тролейбус.

Нагадаємо, у березні Львівська міська рада підписала договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо закупівлі 50 нових тролейбусів. Їх виготовлятимуть на львівському заводі "Електрон", який виграв європейський тендер.

У січні у місті затвердили прокладання у місті 15 тролейбусних та 10 трамвайних маршрутів.

Додамо, раніше у Львові перезентували новий дизайн трамваю, таке брендування з'явиться на всьому громадському транспорті міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.