Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

газопостачання

Вівторок, 14 травня 2019, 16:35

Ціна газу на Львівщині збільшиться на 0,2 грн

газопостачання

Із 1 травня в кожній області України діятиме свій тариф на доставку газу.  

Про це повідомляє прес-служба ГС "Асоціації газового ринку України".

Після запровадження НКРЕКП нових тарифів для АТ "Укртрансгаз", із 1 травня у кожному регіоні країни діятиме своя ціна на газ для побутових споживачів,яка досі була універсальною.

Зокрема, на території "Львівгазу" ціна на газ становитиме 8,4 грн/кб. м, що є на 2 копійки більшим, ніж ціна, встановлена Кабінетом міністрів України. 

Зміна вартості газу залежно від регіону зумовлена рішенням НКРЕКП запровадити для дочірньої компанії  "Нафтогаз України" – АТ "Укртрансгаз" - тарифу на транспортування газу, виходячи із замовленої потужності.

"Він передбачає, що споживачі газу сплачуватимуть за послуги транспортування газу газотранспортною системою фіксовану ставку (абонплату), у розмірі 157,19 грн. за тис куб. м. (без ПДВ). Ця ставка є складовою кінцевої вартості газу для населення і діє для всіх областей України", – пояснили в Асоціації.

Зазначається, що "Укртрансгаз" вже надіслав постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування газу.

Нагадаємо, раніше уряд зобов'язав "Нафтогаз" знизити ціни на газ для населення з квітня цього року, якщо ціна для промисловості не зростатиме. А ще 4 березня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову уряду з формування цін на газ для населення.

Також 17 квітня у ТОВ "Львівгаз збут" заявили, що "Нафтогаз" з травня підвищує ціну газу для населення на 1,14 грн за куб.м, однак наприкінці квітня "Нафтогаз" погодив із урядом зменшення ціни на газ для населення до рівня 8247 грн за тисячу куб.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.