Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Хміль

Середа, 15 травня 2019, 09:40

Хміль виступає за інавгурацію Зеленського 28 травня

Михайло Хміль

Нардеп Михайло Хміль вважає, що інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського має відбутися 28 травня, а не у день пам‘яті жертв політичних репресій.

Про це повідомив народний депутат з Львівщини від політичної партії "Народний фронт" Михайло Хміль на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Як співавтор проекту Постанови "Про проведення урочистого засідання ВР з приводу присяги новообраного Президента 28 травня" вважаю, що це найбільш слушна дата для інавгурації. Адже проводити урочисте засідання (що є нормою закону) 19 травня, у день пам‘яті жертв політичних репресій, це навіть гірше, ніж у випадку із символізмом "вінка для януковича", – наголосив Михайло Хміль.

За його словами, процес підготовки і проведення церемонії має бути спільним рішенням новообраного президента і парламенту, а "мова ультиматумів – це не та мова, якою має розмовляти президент України".

Також Хміль не бачить законних підстав для розпуску Верховної Ради.

"Парламент сьогодні засвідчив, що працює, проголосувавши кілька важливих законів та відхиливши ті постанови, які блокували підписання закону про мову", – додав Михайло Хміль.

Нагадаємо, Верховній Раді пропонують призначити 19 травня датою інавгурації Володимира Зеленського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.