Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква Успіння Пресвятої Богородиці у Славському

Фб Тетяни Казанцевої

П'ятниця, 17 травня 2019, 13:50

Славський піп відмазує свій вандалізм кревними образами

церква Успіння Пресвятої Богородиці у Славському

В УГКЦ назвали знищення автентичних розписів церкви Успіння Пресвятої Богородиці у Славському поспішним рішенням громади міста.

Про це повідомила прес-служба Самбірсько-Дрогобицька єпархія Української Греко-Католицької Церкви.

Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ повідомила, що громада Славського самостійно вирішила під час ремонту пам'ятки архітектури, храму Успення Пресвятої Богородиці, зняти автентичні розписи митців Модеста Сосенка та Юліана Бацманюка, які вони виконали ще у 1909 році.

"Жителі Славська наголошували на тому, що згаданий храм є їхньою власністю і потребує термінового ремонту, бо перебуває в аварійному стані, чим загрожує життю парафіян, які в ньому моляться" – йдеться у повідомленні.

У Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ також зазначили, що намагалися переконати громаду відкласти заплановані роботи до моменту висновків компетентної спільної комісії, створеної у Львівській ОДА, однак громада вирішила зняти нашарування тиньку по всьому периметру церкви. 

"Це поспішне рішення громади Славська, як пояснили її представники, не в останню чергу було спровоковане принизливими висловлюваннями та образами, які в цьому конфліктному контексті лунали на адресу мешканців селища, і деякими відверто помилковими та некомпетентними заявами різних активістів" – наголосили в єпархії.

Також у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ додали, що "Єпархіальне управління уважно вивчить дії місцевого греко-католицького священика та дасть їм оцінку у світлі діючого церковного законодавства. Також вважаємо несправедливим на підставі події в Славську звинувачувати у недобросовісному ставленні до сакральних пам'яток цілу УГКЦ та ображати усіх її священнослужителів".

Нагадаємо, вчора у Львівській ОДА заявили, що подали позов до суду з вимогою вилучили церкву Успіння Пресвятої Богородиці у Славському з власності громади міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.