Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Вівторок, 21 травня 2019, 12:48

Мешканці Бродівщини погрожують перекрити дорогу через норкову ферму

сесія облради

Мешканці Бродівського району готові перекрити дорогу і не пропускати техніку, якщо Львівська облрада не заборонить будівництво норкової ферми.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради виступили представники громади Бродівського району, які вимагали у депутатів прийняти проект рішення про заборону розміщення та діяльності хутрових ферм у Бродівському районі, інакше вони готові перекрити дорогу і не пропускати техніку до місця будівництва.

Як пояснив представник пікетувальників, голова Шнирівської сільської ради Андрій Іванів, селяни зібрали 4000 тисяч підписів проти будівництва ферми, Бродівська районна рада його заборонила, а також Шнирівська і Язлівецька сільські ради проголосували проти.

"Всупереч забороні усіх рад і проти волі мешканців влада надалі продовжує просувати цей проект. На деяких ділянках вже завезли техніку для початку будівництва" – наголосив Андрій Іванів.

Він попросив депутатів заборонити будівництво, а для цього необхідне ще рішення Львівської обласної ради.

"Чому ви, шановні депутати, навіть не захотіли послухати чому люди проти будівництва норкових ферм. Це ганьба. Ви не хочете навіть послухати людей, які вас обирали. Зараз не йде мова про результати, а про те що ви навіть не хочете включити це питання у порядок денний. Ганьба, шановні колеги" – наголосила депутат Львівської облради Ольга Шайдулліна. 

"Якщо комусь не зрозуміло, чому мешканці проти, то вийдіть до людей і поспілкуйтеся з ними. А якщо ви не включите це питання в порядок денний, то пропоную перенести сесію і поїхати в село Вишнів подивитися, що там робиться і провести сесію там" – додав депутат від ВО "Свободи" Олег Панькевич.

Нагадаємо, сьогодні близько 50 мешканців Бродівщини влаштували пікет під будівлею Львівської облради проти норкових ферм у районі, які планує збудувати данський інвестор всупереч протесту селян. Про намір збудувати наймаштабнішу в Україні норкову ферму у селі Лешнів та сусідньому Язлівчику місцеві жителі дізналися наприкінці жовтня минулого року й виступили проти цього через загрозу для довкілля, яку принесе таке виробництво.

Натомість через протести інвестор вирішив розробити соціальну програму для мешканців сіл, де хочуть побудувати звіроферми з вирощування норок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.