Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП "Лев"

Вівторок, 21 травня 2019, 14:36

У Львові для домашніх тварин проводитимуть безкоштовну вакцинацію від сказу

ЛКП "Лев"

З наступного тижня домашні коти та собаки отримають безкоштовні вакцини у ветеринарних клініках Львова. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив головний ветеринарний лікар першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП "Лев" Андрій Пінчук, з наступного тижня розпочинається масова вакцинація від сказу домашніх котів та собак, яка буде проведена безкоштовно.

Сьогодні безкоштовно щепити домашнього улюбленця можна в двох державних ветеринарних клініках: Львівській державній дільничій ветлікарні №1 та Львівській обласній державній лікарні ветеринарної медицини. 

Зазначимо, раніше Львівська міська рада оголосила масову перевакцинацію тварин від сказу у місті. Таке рішення було прийняте в зв'язку з інцидентом за участі хворої на сказ собаки, яку невідомі занесли у сумці до парку "Знесіння". Пізніше тварину доправили до стерилізаційного центру ЛКП "Лев", де працівники закладу змушені були її приспати.

Відтак, до 15 липня стерилізаційний центр для тварин ЛКП "Лев" закрили на карантин. На цей період тварин за його межі території підприємства не вивозитимуть, а нових собак у стерилізаційний центр не прийматимуть.

Загалом у Львові є 405 безпритульних собак. Медики наголошують, що сказ передається через укуси, подряпини та слину. Найкращий метод вберегтися від зараження – вакцинація.

Нагадаємо, останній випадок сказу у Львові зафіксували ще у 2007 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.