Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет

Четвер, 23 травня 2019, 10:40

Львівські підприємці пікетують міськраду через алкоголь

пікет

Близько 300 власників МАФів влаштували пікет під будівлею Львівської міської ради проти заборони продажу алкоголю.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні зранку під будівлею Львівської міської ради зібралися близько 300 мітингувальників, зокрема підприємці малого та середнього бізнесу, які вимагають скасувати ухвалу про заборону продажу алкогольних напоїв на пива у МАФах. 

Підприємці обурюється, що петиція, яку вони зареєстрували ще 11 квітня з вимогою відмінити ухвалу про заборону продажу алкоголю у МАФах набрала необхідну кількість голосів, але їі в міськраді не розглянули.

Пікетувальники хочуть, щоб до них вийшли представники міськради. Шестеро мітингувальників намагаються пройти в сесійну залу, однак наразі охорона міськради їх не впускає.

Зазначимо, у місті залишилося 25 кіосків із 236, які продають алкогольні напої, усі інші – закрилися.

Нагадаємо, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах.

У зв'язку з цим 11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах". А 15 травня Львівський окружний адміністративний суд пікетували власники МАФів з вимогою скасувати цю ухвалу міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.