Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Іван Спринський

Понеділок, 27 травня 2019, 13:49

Мистець Спринський чекає від Садового прописки у психлікарні

Іван Спринський

Низка громадських організацій Львова встановила намети на Площі Ринок та вимагає відставки міського голови Андрія Садового.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львові розпочалася довгострокова акція протесту проти міського голови Андрія Садового. Зокрема, близько 50 представників громадських організацій, таких як "Розвиток громади" "Українська спілка учасників АТО", "Рабів до раю не впускають", ВПВ "Патріот", Нацкорпус Львівщини встановили наметове містечко на Площі Ринок.

"Ми зібралися під міськрадою, бо вимагаємо, щоб міський голова виступив із публічним звітом стосовно виділення земель і квартир від мерії. Також хочемо, щоби Садовий пояснив, на яких підставах троє чиновників нещодавно безкоштовно отримали квартири. Хочемо послухати і звіт про покарання винних за Грибовицьку трагедію, і звіт про відому аферу століття" – прокоментував голова ГО "Українська спілка учасників АТО" Максим Каменецький

За словами голови ГО "Рабів до раю не пускають" Івана Спринського, метою акції є  також встановлення причини зникнення коштів комунальних підприємств, відсутності аудиту, виділення коштів російським олігархам, зокрема, Чуркіну та відставка Андрія Садового.

"Чому Андрій Іванович використовує приватну армію – Муніципальну варту для власних потреб? Якщо вони далі не будуть давати відповідей, то ми однозначно буде вимагати, щоб Садовий і його заступники пішли у відставку" – заявив Спринський.

Він також додав, що Львівську міську раду охороняє велика кількість Муніципальної варти, а так би не мало бути.

"Ми спробуємо зайти у міську раду поспілкуватися з чиновниками, і якщо нас силовим методом туди не пустять, це буде ще одним підтвердженням, що вони міську раду захопили і зробили з нею власний клуб" – запевнив активіст.

Спринський також назвав облиття зеленою фарбою заступника міського голови з фінансово-економічних питань Геннадія Васьківа "мистецьким перфоменсом" і заперечив будь-яку причетність його громадської організації до львівського депутата та бізнесмена Григорія Козловського.

"Мені невідомо, які в Садового відносини з Козловським, тому про це треба питатися у Садового і у Козловського паралельно. Наскільки мені відомо, то за цих кілька днів Садовий перерахував варіанти винних у "перфоменсі" від малого та середнього бізнесу до партії "Свобода, від Козловського до "Партії регіонів. Дивно, як він ще не зупинився на спецслужбах та психлікарні" – додав він.

Нагадаємо, сьогодні депутати Львівської міської ради Петро Адамик, Маркіян Лопачак та Григорій Козловський зареєстрували ухвалу про припинення повноважень міського голови Львова.

Також 24 травня під час виконкому активісти, серед яких були і учасники ГО "Рабів до раю не пускають" облили зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа. За словами Андрія Садового, "львівський екс-регіонал Іван Спринський виконав замовлення алкоМАФії". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.