Посадовців "Галсільлісу" судитимуть за незаконні вирубки лісу

Середа, 29 травня 2019, 10:26

За дозволи на незаконну вирубку лісу на майже 127 тис. грн посадовцям загрожує до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівщини завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 3 посадових осіб одного із дочірніх підприємств "Галсільлісу" та 2 пособників, які 11 червня 2018 року вчинив розтрату лісоматеріалів на суму майже 127 тис. грн.

При цьому 2 підлеглих директора-зловмисника внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості. Такі дії підозрюваних кваліфікують за ч.3 ст.191 (шахрайство), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

До підозрюваних застосували запобіжний захід у вигляді застави та домашнього арешту. Обвинувальний акт скерували до суду для розгляду по суті. Максимальний термін покарання, перебачений санкцією статті – 8 років ув’язнення з 3-річним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова ще 8 лютого обрав запобіжний захід у вигляді застави у понад 96 тис грн, а також відсторонив від займаної посади керівника одного з дочірніх підприємств "Галсільлісу", який звинувачувався у розтраті майна. 

у березні 2017 року Львівська обласна рада призначила Володимира Мельника гендиректором "Галсільлісу". Конкурс на посаду генерального директора стартував на початку лютого, відтак Мельник два місяці виконував обов'язки гендиректора "Галсільлісу".

Мітки: Галсільліс, лісгосп, лісове господарство Львівщини, новини львова, Прокуратура Львівської області