Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Хміль

П'ятниця, 31 травня 2019, 18:35

Заяви про перегляд закону про мову – це прояв реваншизму – Хміль

Михайло Хміль

Нардеп Михайло Хміль вважає, що заяви членів команди президента Зеленського про перегляд мовного закону є реваншистськими й такими, що загрожують існуванню держави.

"Як співавтор закону про мову заявляю: ми не дозволимо "шефірам" і йому подібним нівечити значущість української мови і розв'язувати питання ідентичності за нас із Вами!" – наголосив він у коментарі. 

Хміль переконаний, що новообрані народні депутати з-поміж команди президента Зеленського не мають ніякого морального права скасовувати мовний закон, скорочувати мовні квоти чи згортати українізацію.
Політик запевнив, що як автор ухваленого мовного закону, зробить все можливе для того, щоб не допустити його перегляду новими Валуєвими.

"Команда Зе почала показувати своє справжнє обличчя, а вчорашні регіонали і диверсанти піднімають голови, повертаються з вигнання" – заявив він.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили, що співвласник "Кварталу 95" Борис Шефір вважає, що політика українізації завдала удару по телерадіовиробництву. 

Верховна Рада у квітні ухвалила закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Співавтором закону був Михайло Хміль

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.