Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борис Ґудзяк

Середа, 5 червня 2019, 14:45

Ґудзяк офіційно очолив Філадельфійську митрополію УГКЦ

Борис Ґудзяк

Архиєпископ-митрополит Борис Ґудзяк офіційно очолив Філадельфійську митрополію УГКЦ.

Про це повідомила прес-служба Українського католицького університету.

Вчора, 4 червня, у катедрі Непорочного Зачаття у Філадельфії відбулася офіційна церемонія інтронізації нового архиєпископа-митрополита УГКЦ Бориса Ґудзяка.

Церемонія відбулася за участі 50 єпископів зі Східних Католицьких, Римо-Католицької та Української Католицької Церков та понад 100 священників та монахів.

Літургію провели глава УГКЦ Святослав та Апостольський Нунцій в США Крістофер П'єр. Під час служби Нунцій П'єр від імені Папи Франциска зачитав декрет про призначення архиєпископа-митрополита. Також з нагоди інтронізації у Філадельфії з 2 по 9 червня проходять урочисті заходи під гаслом "Від серця до серця".

Папа Франциск призначив Бориса Ґудзяка Архиєпископом-Митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США у лютому 2019 року. До цього президент УКУ з липня 2012 року очолював Апостольський екзархат для українців греко-католиків Франції, Швейцарії та країн Бенілюксу (з центром у Парижі).

Нагадаємо, 7 травня Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) запросив президента Володимира Зеленського відвідати Український католицький університет у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.