Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укрпошта

Понеділок, 10 червня 2019, 12:18

Укрпошта доставлятиме посилки до США турецькими авіалініями

Укрпошта

З Львівського аеропорту пошту відправлятимуть до США транзитом через Туреччину.

Про це сьогодні під час апаратної нараді y Львівській ОДА доповів директор Львівської філії публічного акціонерного товариства "Укрпошта" Микола Ростов.

З 14 травня у ВПЗ Львівщини запроваджено пересилання міжнародних поштових відділень авіашляхом до США з Львівського аеропорту та транзитом через Туреччину.

"У нас відкрилося авіасполучення, наша пошта літає турецькими авіалініями до США. Поки що тільки зі Львова та області, але через 3 місяці після тестового проекту буде вже повністю фактично з усієї України. У нас на вулиці Любінській, біля аеропорту, розсташований сортувальний авіацентр, який дозволяє значно наростити обсяги" – заявив Микола Ростов.

Крім цього у львівських поштових відділеннях продовжують проводити ребрендинг, щоб осучаснити приміщення пошти для конкурентноспроможності.

"Ми перевели на подовжений графік роботи 30 відділень, а саме до 20:00 години, протягом цього року 4 відділення отримали по 100 тисяч гривень на ребрендинг та сучасний ремонт, у деяких роботи частково вже зроблені" – зазначив Микола Ростов.

Відтак до кінця цього року планують оновити відділення на вулицях Тернопільській 9, Сихівській, Коновальця та Вокзальній 7а у Львові.

З початку року відділення Укрпошти на Львівщині отримали 194 комп'ютери, відтак із 695 функціонує 323 автоматизованих відділень, у яких є термінали для розрахунку банківським картками та все сучасне обладнання. Крім цього постійно функціонує 150 автомобілів для доставки, з них 45 отримали нещодавно.

Загалом, протягом минулого року Львівська філія "Укрошти" збагатилася на 12 мільйонів, завдяки наданню послуг.

"Хтось думає, що листуванням вже ніхто не користується, але насправді листи займають найбільшу долю наших доходів. Також завдяки партнерським стосункам з великими компаніями ми наростили доходи від платежів. Крім цього значну частину доходу ми отримуємо з посилок та передплати, а також завдяки пенсії і виплаті субсидій, тому що майже половині пенсіонерів пенсії вилпачають у відділеннях "Укрпошти" – розповів Микола Ростов.

На Львівщині функціонує близько 800 відділень "Укрпошти", на яких 44% із усієї структури персоналу займають листоноші, 20% – заступники і лише 2% керівники. Однак саме листоноші отримують найменшу зарплатню – 3422 грн. Найвищу заробітню плату отримують сортувальники – 9145 грн та водії – 8184 грн. Як пояснює Микола Ростов, це зумовлено тим, що відділення отримають багато пошти із-за кордону та інтернет-магазинів.

За останні 5 місяців "Укрпошта" на Львівщині, через скорочення витрат, позапланово отримала 16,5 млн грн.

Нагадаємо, в лютому цього року, у Львові в честь лауреата Нобелівської премії миру погасили маркований конверт, а з 1 січня "Укрпошта" підвищила на 10-20% тарифи вартість доставки листів і посилок.

Зазначимо, минулоріч Укрпошта заявила про будівництво сортувального центру на Львівщині у селі Пасіки-Зубрицькі, вартістю майже 70 млн грн.

Також "Укрпошта" офіційно припинила з 17 грудня 2018 року всі дії, пов'язані з оптимізацією сільській мереж.  У листопаді 2018 року журналісти висловили недовіру гендиректору Укрпошти через істотне зростання ціни газетного паперу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.