Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

площа Ринок, 13

google.com.ua

Вівторок, 25 червня 2019, 14:20

У Львові за 700 000 гривень відреставрують пам'ятку архітектури із спадщини ЮНЕСКО

площа Ринок, 13

Львівська міськрада замовила за 738 тис грн реставрацію пам'ятки архітектури на площі Ринок, 13 у львівської фірми "Ренесанс".

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело тендер у системі ProZorro на ремонтно-реставраційні роботи будинку-пам'ятки архітектури на площі Ринок, 13, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 23 травня, участь у ньому взяли 4 фірми, а переможцем обрали ПП "Архітектурна майстерня "Ренесанс", що запропонувало здійснити усі роботи за 738 000 грн. Додамо, очікувана вартість послуг становила 856 100 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять головний фасад й пофарбують, здійснять реконструкцію балкону та обрамлення вікон.

Зазначимо, будинок на пл. Ринок, 13 – колишня кам'яниця Алембеківська, пам'ятка архітектури національного значення, зведена на початку ХVІІ ст. на місці попередньої ґотичної кам'яниці ХVІ ст. Першим її власником був Ян Алембек, львівський аптекар та бургомістр, автор першого опису Львова (1618 р.). Будинок внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За даними порталу YouControl, ПП "Архітектурна майстерня "Ренесанс" зареєстроване у Пустомитах у 2004 році, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевими власниками фірми є львів'яни Роман Мельник (йому належить ще фірма "Сур'я", що займалася ресторанною діяльністю і наразі перебуває у процесі припинення) та Михайло Гаврих (ще одна його фірма – ТзОВ "Стелла" у Рясне-Руському, що займається будівництвом будівель).

 Розмір статутного капіталу підприємства становить 1 200 000 грн.

Нагадаємо, у грудні 2018 року ТзОВ "Львівмедікалцентр", власником якого є адвокат Григорія Козловського Юрій Ломага, придбало приміщення у будинках на Площі Ринок, 12 і 13 за 34 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.