Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Вівторок, 11 червня 2019, 12:17

Львівські гірники пікетуватимуть Київ через заборгованість із зарплати

Львіввугілля

Сьогодні гірники ДП "Львіввугілля" продовжують пікетувати у Червонограді та оголосили про плани вирушити на Київ.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні гірники ДП "Львіввугілля" знову відмовилися спускатися у шахти на знак протесту проти заборгованості із виплатою заробітної плати та організували акцію протесту у Червонограді.

Вони вимагають термінового погашення заборгованості із зарплати за березень-травень цього року і своєчасної її виплати у подальшому, а також забезпечення своєчасного й ритмічного збуту видобутого вугілля на розташовані у регіоні ТЕС – Добротвірську, Бурштинську та Калуську і встановлення справедливої ціни на нього.

"Якщо на вимоги шахтарів у черговий раз не буде належної реакції з боку центральних органів державної влади, гірники у четвер, 13 червня, приїдуть до Києва і влаштують тут похід по Житомирській трасі, проспектом Перемоги до центру столиці та проведуть безстрокові акції протесту – пікетування й мітинги під будівлями Верховної Ради, Кабміну, Адміністрації Президента та інших державних установ" – заявив Михайло Волинець.

За словами голови Волинця, станом на сьогодні заборгованість із заробітної плати працівникам ДП "Львіввугілля" сягає понад 340 млн грн. До того ж шахтарі стурбовані відсутністю ринку збуту вугілля на енергетику.

Нагадаємо, вчора гірники "Львіввугілля" оголосилистрайк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.