Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Середа, 12 червня 2019, 10:21

Львівські гірники визначилися із датою походу на Київ

Львіввугілля

Сьогодні триває страйк гірників ДП "Львіввугілля, які оголосили про плани вирушити завтра на Київ у разі невиплати заборгованості із зарплати.

Про це повідомляє спільнота "Шахтарі Червонограда" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні триває акція протесту гірників ДП "Львіввугілля", які відмовилися спускатися у шахти на знак протесту проти заборгованості із виплатою заробітної плати та провели пікет на головній площі у Червонограді. 

Вони вимагають термінового погашення заборгованості із зарплати за березень-травень цього року і своєчасної її виплати у подальшому, а також забезпечення своєчасного й ритмічного збуту видобутого вугілля на розташовані у регіоні ТЕС – Добротвірську, Бурштинську та Калуську і встановлення справедливої ціни на нього.

У разі не виконання їхніх умов до 13 червня, шахтарі продовжать страйкувати та вирушать до Києва.

Нагадаємо, 10 червня гірники "Львіввугілля" оголосили страйк, відмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська.

Як заявляв голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, гірники відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати й щоб "привернути увагу лідерів країн Євросоюзу до корупційних явищ, до невиплати зарплати, до неконтрольованої міграції з України у зв’язку зі зростанням тарифів для населення, їх пограбуванням і так далі". 

"Заборгованість із заробітної плати гірникам перевищила 1 млрд грн. Чи врятують 295 млн грн, виділених урядом, для погашення заборгованості із виплати заробітної вплати, якщо за оперативними даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України станом на 11 червня 2019 року заборгованість гірникам вже становить 1, 135 млрд грн. Шахтарям Донеччини не віддали зароблених 447,8 млн грн, Львівщини – 417,1 млн грн, Луганщини – 224,5 млн грн" – написав Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.