Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Мельник

Четвер, 13 червня 2019, 20:59

Мельник узрів вихід франкового університету з деструктивного піке

Володимир Мельник

Претендент на посаду ректора ЛНУ ім. І. Франка, чинний ректор, професор Володимир Мельник розповів про зміни фінансової динаміки вишу за останні 5 років.

Претендент на посаду ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, доктор філософських наук, професор (чинний ректор) Володимир Мельник провів зустріч зі студентами та трудовим колективом університету.

На ній Мельник зазначив, що за 5 років перебування на посаді ректора найголовнішим своїм здобутком він вважає те, йому вдалося спільними зусиллями колективу зберегти науково-педагогічний потенціал університету.

"Неправильно було б сказати, що геніальний ректор, так би мовити з булавою, все вирішує, а викладачі тільки виконують. Ми разом все виконуємо, але ви робите своє, а ми своє, а разом є результат" – наголосив він.

Він зазначив, що упродовж останніх 5 років загальне фінансування наукової складової життя університету зросло більш ніж у 5 разів: від 7,5 млн грн у 2014 році – аж до 39 млн грн у 2018 році. У 2019 році фінансове забезпечення наукових досліджень має сягнути 47 мільйонів гривень.

"В силу об'єктивних, неадекватних, з точки зору ставлення університету з Києва, обставин, ми вирвали університет з катастрофи деструктивного наукового падіння. На 20-ти тисячний колекти обсяг фінансування у 2014 році був 6 мільйонів, а на сьогодні обсяг фінансування ми маємо, орієнтовно 40 мільйонів" – сказав Володимир Мельник.

За його словами така позитивна динаміка вказує на те, що університет має колосальний потенціал.

"Я вважаю, що сьогодні при такому університеті адекватна модель управління – це горизонтальна, де розписані повноваження, завдання, функції і відповідльність усіх суб'єктів, від викладача до ректора, і всі рівноцінні і виконують свої функції на кінцевий результат" – додав Мельник.

Він наголосив, що вибори ректора університету це дуже відповідльний процес, але в той же час міжособистісних конфліктів немає.

Нагадаємо, вчора відбулася зустріч кандидата на посаду ректора ЛНУ ім. І. Франка Ярослав Гарасим, який одночасно балотується й до парламенту від партії Вакарчука.

Додамо, 11 червня 2014 року Володимира Мельника офіційно призначили ректором Франкового університету.

Зазначимо, вибори ректора Львівського національного університету імені Івана Франка відбудуться 20 червня. Є два претенденти: чинний ректор, професор Володимир Мельник  і  проректор, професор Ярослав Гарасим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.