Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Володимир Зеленський

Вівторок, 18 червня 2019, 12:35

Зеленський пообіцяв львівським гірникам повністю виплатити заборгованість із зарплати

Володимир Зеленський

У Адміністрації президента обіцяють до 19 червня виплатити всі борги із зарплати шахтарям ДП "Львіввугілля".

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента. 

Як заявив представник президента Володимира Зеленського в уряді Андрій Герус, питання погашення боргів із заробітної платні працівникам ДП "Львіввугілля" фактично вирішене й до 19 червня шахтарі мають отримати гроші за лютий-квітень.

"Вже сьогодні на ДП "Львіввугілля" зайдуть кошти за паливо, що почало відвантажуватися споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий – квітень будуть повністю погашені", – наголосив Андрій Герус.

За його словами, станом на початок червня заборгованість шахтарям за лютий – квітень становила 216 млн грн через відсутність попиту на вугілля, а також непрозорі та неринкові схеми у галузі.

"Для погашення заборгованості перед шахтарями Міністерство фінансів виділило 41 млн грн. Решта – близько 175 млн грн – це небюджетні кошти, які були отримані завдяки діям, що призвели до підвищення ефективності функціонування ринку вугілля в Україні", – пояснив Андрій Герус.

Нагадаємо, шахти ДП "Львіввугілля", працівники яких оголосили на початку місяця страйквідмовилися спускатися у шахти та перекрили дорогу до пункту пропуску Рава-Руська, частково відновили свою роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.