Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Назар Холодницький

Середа, 19 червня 2019, 16:41

Холодницький спікся на деклараціях

Назар Холодницький

Назара Холодницького звинувачують у поданні недостовірних відомостей у декларації за 2016-2017 роки.

Про це повідомляє прес-служба Центру протидії корупції.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів 10 червня відкрила дисциплінарне провадження щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького через порушення в електронних деклараціях.

Зокрема, під час подання електронних декларацій за 2016-2017 роки Холодницький вніс в декларацію "менший на 25 тис грн дохід від продажу майна, ніж він отримав насправді, зазначив недостовірну інформацію щодо коштів на банківському рахунку і не вказав, що позичав кошти третім особам".

У Центрі протидії корупції наголосили, що загалом сума недостовірних відомостей у декларації за 2016 рік становить 135 тис грн, а у декларації за 2017 рік були допущені ті ж самі порушення.

"Керівник САП Холодницький дуже добре знається на вимогах подання декларацій, оскільки особисто є процесуальним керівником у кримінальних справах, які розслідуються за фактами брехні в деклараціях. Тож ці порушення свідчать про нехтування Холодницьким законодавством, а сам керівник САП міг легковажно сподіватися, що через займану ним високу посаду не отримає покарання" – зазначив юрист Центру протидії корупції Андрій Савін.

Нагадаємо, 30 листопада 2015 року львів'янин Назар Холодницький став  керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У березні 2018 року його хотіли звільнити з посади за неналежне виконання службових обов'язків, а саме: розголошення таємниці.

Крім цього, у березні цього року посол США в Україні Марі Йованович заявила, що необхідно замінити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.