Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

legalclinic.com.ua

Вівторок, 25 червня 2019, 09:41

З липня пенсіонерам з великим стажем піднімуть пенсії

пенсіонери

Кабмін прийняв рішення про підняття пенсій для громадян з великим стажем роботи.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але через невеликі зарплати отримують невеликі пенсії. 

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, вже з 1 липня жінки зі стажем понад 30 років і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія складатиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

"Всі процедурні рішення закріплюємо на найближчому засіданні Уряду", – додав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України з 1 березня провів автоматичній перерахунок пенсій, відтак пенсіонерам, які мають повний страховий стаж (35 років чоловіки, 30 років – жінки, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, – 25 років чоловіки, 20 років жінки) та у яких розмір пенсії не перевищує 1669,20 гривень, виплачується одноразова доплата до пенсії у 2410,17 грн.

11 жовтня в Україні набула чинності нова пенсійна реформа. Згідно з нею, з жовтня для пенсіонерів підняли розмір пенсій. Цей закон Верховна Рада прийняла 4 жовтня, за нього проголосували більшість народних депутатів з Львівщини.

Додамо, що у липні 2018 року в Україні збільшили рівень мінімальних пенсій для людей, розмір виплат яких залежить від прожиткового мінімуму

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.