Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура львова

Вівторок, 25 червня 2019, 12:02

Вбивць рома у Львові не визнали расистами

прокуратура львова

Слідство не вважає, що вбивство рома у Львова в 2018 році є злочином на ґрунті ненависті.

Про це повідомляє Громадське.

Слідство у справі вбивства рома Давида Поппа у Львові не знайшло доказів того, що цей злочин скоїли на ґрунті ненависті.

"В ході досудового розслідування не знайшли будь-яких доказів наявності в діях будь-якого расизму чи націоналізму в діях обвинувачуваних", – сказав заступник начальника відділу ювенальної юстиції прокуратури Львівської області Юрій Матлах.

Він додав, що група молодиків, яка розгромила табір ромів у Львові рік тому, не є злочинною організацією, в якій можна було розмежувати виконавця, пособника і підбурювача.

Адвокат постраждалих Дмитро Швець заявив, що держава приховує проблему злочинів на ґрунті расової, національної або релігійної ненависті.

"Якщо досліджувати різні судові рішення, таких вироків майже немає. Якщо є – це дуже виняткові справи", – наголосив він.

Нагадаємо, у ніч і 23 на 24 червня стався напад на тимчасове поселення промів у Львові, внаслідок якого вбили 24-річного чоловіка, який мешкав у таборі, та 4 осіб зазнали тілесних ушкоджень: 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка. До цього напау причетні  львівські школярі та студенти.

Поліція затримала усіх нападників, їм повідомили про підозру і Пустомитівський суд обрав для 20-річного організатора та ще п’ятьох неповнолітніх міру запобіжного заходу – тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави. 28 грудня 2018 року розпочалося судове розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.