Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Шептицькому у Львові

Середа, 26 червня 2019, 10:19

В Україні віднайшли генеологічні таблиці родини Шептицьких

пам'ятник Шептицькому у Львові

Знайдені генеологічні таблиці передадуть у музей родини Шептицьких, який планують відкрити у Львові.

Про це повідомляє Інформаційний ресурс Української Греко-Католицької Церкви.

У фондах Національної бібліотеки імені Вернадського вдалося знайти генеологічні таблиці родини Шептицьких, які зібрав і впорядкував Ян Кантій Шептицький і які вважалися знищеними більшовиками у 1939 році.

Зокрема, документи простежують лінію роду Шептицьких до 1284 року – часів Галицько-Волинського Королівства. Підтверджують також спорідненість Шептицьких із королівськими домами Італії, Іспанії, Португалії та королем Речі Посполитої Яном ІІІ Собеським.

Також знайшлася грамота про надання у 1871 році імператором Францом Йосифом І графського титулу Шептицьким і надання родинного герба.

Як заявив дослідник біографії блаженного Климентія Шептицького Іван Матковський, експонами планують передати для Музею родини Шептицьких, який планують відкрити у Львові на базі парафії Блаженного священномученика Климентія Шептицького.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили феномен сучасного самітника через призму духовних скитань Андрея Шептицького.

Також Музею народної архітектури та побуту у Львові присвоїли ім'я Климентія Шептицького, а у 2016 році Львівська ОДА затвердила робочу групу, яка займалася створенням музею Митрополита Андрея Шептицького у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.