Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забудова на вул. Вашингтона

city-adm.lviv.ua

Четвер, 27 червня 2019, 12:17

На вулиці Вашингтона у Львові збудують новий 16-поверховий офісний центр

забудова на вул. Вашингтона

Львівська міськрада дозволила звести на вул. Дж. Вашингтона багатоповерховий офісний центр з підземним паркінгом та автостоянками.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ПП "Західшляхрембуд" офісного
комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення,
підземним паркінгом, даховою котельнею та трансформаторною підстанцією
(зі знесенням існуючих споруд) на вул. Дж. Вашингтона, 1. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як йдеться у проекті рішення, висота офісного центру не повинна перевищувати 56,50 метрів. За приблизними підрахунками, офіс матиме 16 поверхів. Також у будівлі передбачений підземний паркінг, а навколо офісу – місця для паркування.

Міська рада виділила під будівництво ПП "Західшляхрембуд" три земельні ділянки, площею 1,4632 га, 0,0871 га та 0,0261 га, які перебувають у комунальній власності міста і призначені для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Окрім офісного центру тут будуть ще чотири багатоповерхівки, дозвіл на зведення яких забудовник отримав від міськради Львова ще у серпні 2018 року.

Тоді ж підприємство пообіцяло облаштувати три додаткові смуги руху на вулиці Дж. Вашингтона: для проїзду громадського транспорту, для правого повороту з вул. Зеленої на вул. Дж. Вашингтона та для проїзду з вул. Дж. Вашингтона на вул. Зелену.

Крім того, забудовник має облаштувати Т-подібне перехрестя на перетині вулиць Вашингтона і Пасіки Галицькі зі світлофором і нові пішохідні переходи. Також забудовник запевнив, що готовий на першому поверсі однієї із секцій житлового комплексу передбачити приміщення для дошкільного навчального закладу.

Вид використання земельної ділянки – будівництво та обслуговування багатоквартирних житлових будинків, а категорія земель – землі житлової та громадської забудови. Функціональне призначення земельних ділянок – частково зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення та частково зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

За даними порталу YouControl, ПП "Західшляхрембуд" зареєстроване у Львові, власником фірми є Любов Феник, а керівником – Тетяна Правда. Підприємство створене у 2014 році і займається будівництвом нежитлових і житлових будівель, а також обслуговуванням систем безпеки, прибиранням будинків, ремонтом комп'ютерів і периферійного устатковання, взуття, годинників і ювелірних виробів.

Любов Феник також є засновницею ТзОВ "Глобус Буд", яке у грудні 2018 року отримало дозвіл на будівництво двох будинків для військових з підземними паркінгами на вулиці Мечникова, 16 та 16-А.

Додамо, у травні 2018 року Львівська міськрада погодила збудувати на вулиці Вашингтона нову тролейбусну лінію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.