Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Понеділок, 1 липня 2019, 11:59

У Львові діятимуть нові норми з вивезення сміття

львівське сміття

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. Від сьогодні у Львові починають діяти нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів у Львові на 2019-2023 роки. Зокрема, норму надання послуг з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів на 1 людину встановлять на рівні 12% від загальної норми для житлових будинків, яка під час укладання договорів додаватиметься до основного показника. Норми надання послуг з вивезення сміття для житловихбудинків включатимуть об'єми утворення вуличного змету та відходів з площізеленого насадження на прибудинковій території. Опале листя не входитиме у норму утворення побутових відходів на всіх об'єктах невиробничої сфери, однак при укладанні договорів до основного утворення додають сміття з площі зеленого насадження. У разі впровадження роздільного збирання сміття звиділенням вторинної сировини (папір, пластмаса, скло тощо) кількістьпобутових відходів, які вивозяться, зменшуватимуть на 20 кг на рік з розрахунку на одного мешканця або одну розрахункову одиницю. Окрім того, норми для ресторанів та кафе, які знаходяться та здійснюють свою діяльність у центрі міста, де найбільше спостерігають туристів і мешканців міста, застосовуватимуть з коефіцієнтом 1,1, який поширюється на частину Львова, до якої входять територія історичної забудови, внесеної до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та територія, яка примикає до неї. Нагадаємо, ще 26 вересня 2018 року Андрій Садовий створив робочу групу для визначення норм з вивезення сміття у Львові. А вчора у місті затвердили нову концепцію сортування сміття: діятиме 4-контейнерна система відходів для сухого, мокрого сміття, окремо викидатимуть скло і залишкові відходи.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Від сьогодні у Львові починають діяти нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів у Львові на 2019-2023 роки.

Зокрема, норму надання послуг з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів на 1 людину встановлять на рівні 12% від загальної норми для житлових будинків, яка під час укладання договорів додаватиметься до основного показника.

Норми надання послуг з вивезення сміття для житлових
будинків включатимуть об'єми утворення вуличного змету та відходів з площі
зеленого насадження на прибудинковій території.

Опале листя не входитиме у норму утворення побутових відходів на всіх об'єктах невиробничої сфери, однак при укладанні договорів до основного утворення додають сміття з площі зеленого насадження.

У разі впровадження роздільного збирання сміття з
виділенням вторинної сировини (папір, пластмаса, скло тощо) кількість
побутових відходів, які вивозяться, зменшуватимуть на 20 кг на рік з розрахунку на одного мешканця або одну розрахункову одиницю.

Окрім того, норми для ресторанів та кафе, які знаходяться та здійснюють свою діяльність у центрі міста, де найбільше спостерігають туристів і мешканців міста, застосовуватимуть з коефіцієнтом 1,1, який поширюється на частину Львова, до якої входять територія історичної забудови, внесеної до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та територія, яка примикає до неї.

Нагадаємо, ще 26 вересня 2018 року Андрій Садовий створив робочу групу для визначення норм з вивезення сміття у Львові. А вчора у місті затвердили нову концепцію сортування сміття: діятиме 4-контейнерна система відходів для сухого, мокрого сміття, окремо викидатимуть скло і залишкові відходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.