Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перкриття руху

Понеділок, 1 липня 2019, 14:55

Львів'яни вимагають заборонити будь-які перекриття вулиць на тривалий час

перкриття руху

У Львові зареєстрували петицію з вимогою заборонити необґрунтовані перекриття вулиць на тривалий період.

6 червня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Антона Федорціва з вимогою заборонити необґрунтовані перекриття вулиць на тривалий період.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що упродовж останнього часу у Львові різко зросла кількість заходів, під час яких перекривають вулиці і обмежують рух громадського та приватного транспорту, що створює незручності для мешканців міста. 

На думку автора петиції, суспільна значущість цих заходів викликає величезні сумніви.

"Яскравий приклад – проведення 9.06.19 4th Molokiya Lviv Half Marathon 2019 із заявленою кількістю учасників близько 3 тисяч осіб. Попри це, перекритими на більшу половину дня виявилися не лише центральні вулиці (проспект Свободи, площа Галицька, князя Романа та ін.), а й усі вулиці, що з'єднують із центром міста весь Шевченківський район (орієнтовно – 150 тисяч мешканців) – проспект Чорновола, Замарстинівська, Хмельницького; також не їздили маршрутки, тролейбус №13 і трамвай №6. Це створило труднощі для багатьох містян, які не змогли вчасно дістатися на роботу чи до пунктів призначення в інших справах", – йдеться в тексті петиції. 

Автор петиції вважає, що для покращення життєдіяльності міста, його іміджу чи будь-якої іншої позитивної цілі цей захід і йому подібні нічого не зробили, тому закликає заборонити перекриття центральних вулиць Львова та під'їздів до центру міста на тривалий період часу (більше 1-ї години).

Наразі петиція набрала 67 голоси із 500 потрібних.
 
Нагадаємо, 13 червня львів'янин Сергій Літневський зареєстрував електронну петицію, у якій просить заборонити у Львові проведення релігійних процесій, через які перекривають вулиці.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.