Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП "Лев"

Четвер, 4 липня 2019, 15:50

Львів найпершим у цілому світі порахував своїх безпритульних котиків

ЛКП "Лев"

У ЛКП "Лев" нарахували ві Львові майже 6 тисяч котів-безхатченків.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Протягом п'яти днів, з 26 по 30 червня, у Львові тривав перший у світі точний підрахунок безпритульних котів. Проект організувало ЛКП "Лев" у співпраці із Animal-ID.info, компанією "Кормотех" і міжнародним фондом Four Paws Ukraine.

"Коти нашому місту потрібні, адже вони природні дератизатори. Та головне, щоб тварини були стерилізовані, вакциновані, жили в безпеці та не несли жодної загрози. Їхній точний підрахунок є необхідним етапом на шляху до цієї мети. І Львів це зробив" – повідомила на прес-конференції директора ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

 

Підрахунок котів проводився за унікальним алгоритмом на базі платформи Animal-ID.info. До проекту долучилися 74 волонтери, які працювали протягом п'яти днів від 7 ранку до 10 вечора. Кожен волонтер заходив на платформу, обирав сектор, в якому знайшов безпритульного кота, фотографував тваринку та зазначав певні параметри для статистики (стан здоров'я тварини, вік, стать тощо).

"Це було важко, але водночас цікаво і захоплююче. Процес підрахунку чимось нагадав мені вихід в гори за грибами. Приємно вразило те, що біля багатьох будинків стоять мисочки з водою та їжею, лотки для котів. Це означає, що Львів – гуманне місто" – додає директорка ЛКП.

За результатами підрахунку, на вулицях міста живуть 5922 коти, 5,61% із яких уже стерилізували, а решта – підлягає подальшій стерилізації.

95% безпритульних котів здорові, лише 2% – травмовані і 3% – мають шкірні проблеми. Це позитивний результат, оскільки безхатьки часто можуть переносити захворювання.

"Із майже 6 тисяч порахованих тварин аж 13% – кошенята. Цей показник є негативним, адже свідчить, що популяція безпритульних котів буде рости, якщо цією проблемою не займатися активно" – повідомляє співзасновник Animal-ID.info Віктор Копач.

Перший у світі підрахунок безпритульних котів у Львові пройшов успішно, тож дальше організатори проекту поширюватимуть свою технологію і в інших країнах.

"Я дуже рада, що саме Україна стала першою країною у світі, яка підрахувала тварин-безхатченків: спочатку собак, а тепер і котів. З наступного місяця ми починаємо підрахунок безпритульних собак в Румунії, Болгарії та інших країнах, які з нами співпрацюють та прагнуть гуманним методом вирішити проблему безпритульних тварин" – повідомляє директорка "Four Paws Ukraine", Олеся Ліщишина.

Окрім цього, директорка ЛКП "Лев" планує разом із партнерами запровадити встановлення спеціальних годівничок для безпритульних котів біля усіх будинків міста.

 

Нагадаємо, Львівська міськрада планувала до кінця червня вперше провести підрахунок вуличних котів у місті.

Зазначимо, у лютому Львівська міськрада скасувала закупівлю із відлову безпритульних тварин за 2,6 млн грн через брак учасників. У закупівлі йшлося про проведення вакцинації від сказу 450 котам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.