Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

відлов безпритульних тварин у Львові

Четвер, 21 лютого 2019, 16:27

Жодна приватна фірма не хоче ловити безпритульних тварин у Львові

відлов безпритульних тварин у Львові

Львівська міськрада скасувала закупівлю із відлову безпритульних тварин за 2,6 млн грн через брак учасників.

Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради провів тендер у системі ProZorro на послуги із відлову безпритульних тварин, їх кастрації та стерилізації, які переможець тендеру має виконати до 31 грудня 2019 року. 

Аукціон стартував 19 лютого, однак свої документи для участі в торгах подала лише одна фірма – ЛКП "Лев", однак для проведення закупівлі необхідно не менше двох учасників, саме тому аукціон відмінили. Очікувана вартість послуг становила 2 685 894 грн.

Як йшлося у закупівлі, переможець тендеру за рік має відловити не менше 350 безпритульних собак та провести вакцинацію від сказу 450 котам. У перелік послуг входять також: купання і вичісування тварин, стерилізація/кастрація, прилаштування у сім'ю, стрижка, обробка від паразитів, тощо.

Нагадаємо, на початку листопада минулого року у Львові презентували стратегію розвитку інфраструктури для вигулу собак, у рамках якої створять нові майданчики для тварин та реконструюватимуть нові. А у грудні того ж року ЛКП "Лев" отримав крематорій для тварин.

Також, у Львові з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.