Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан "Кульбаба"

Вівторок, 9 липня 2019, 14:34

У Львові вимагають зберегти знайдені мури давнього Львова

фонтан "Кульбаба"

Львів'яни зареєстрували петицію з проханням врятувати руїни, які виявили під фонтаном "Кульбаба".

8 липня на порталі е-петицій Михайло Масюк зареєстрував петицію з вимогою врятувати мури давнього Львова, які виявили під фонтаном "Кульбаба".

Автор петиції нагадує, що під час реконструкції фонтану "Кульбаба" на площі Галицькій виявили мури давнього Львова, а саме фундамент храму Воздвиження Чесного Хреста, який датують 1530 роком і який знаходився біля Галицької брами та давньої дороги, тому його необхідно зберегти.

"В цивілізованих країнах при виявленні таких пам'яток їх зберігають накриваючи зверху прозорим міцним шклом. У випадку будівництва нового фонтану нововиялену пам'ятку залиють бетоном" – йдеться у дописі.

Наразі петиція набрала 6 голос із 500 потрібних.

Нагадаємо, археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на місці реконструкції фонтану "Кульбаба" на площі Галицькій.

Раніше підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води. Громадськості вдалося відстояти можливість подальшого використання "квіточки" фонтану після його реконструкції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.