Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Винниківська міська рада

Вівторок, 9 липня 2019, 14:30

Винниківська міська рада висловилась проти будівництва цинкового заводу

Винниківська міська рада

Винниківчани звертатимуться до Держекоінспекції, Прокуратури, суду та інших інстанцій, щоб зупинити будівництво цинкового заводу поблизу міста.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 9 липня, на позачерговій сесії Винниківська міська рада ухвалила рішення "Про захист права мешканців міста Винники та прилеглих територій на безпечне для життя і здоров'я довкілля". За проголосували 23 депутати. Загалом на сесії були присутні 24 депутати.

Проект рішення включає такі пункти:

  1. Затвердити Акт щодо обстеження об’єкту будівництва на предмет дотримання вимог чинного законодавства України від 26 червня 2019 року, який встановив 19 порушень.
  2. Звернутися в Державну екологічну інспекцію у Львівській області, Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА, Прокуратуру Львівської області щодо проведення перевірки об'єкту будівництва на предмет виявлених порушень та притягнення до відповідальності винних осіб.
  3. Провести комплекс заходів щодо встановлення меж земельної ділянки, на якій проводяться будівельні роботи відносно меж м. Винники.
  4. Звернутися до суду з позовною заявою з метою захисту права мешканців міста Винники та прилеглих територій на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

Депутати також прийняли рішення звернутися до Міністерства екології, Держслужби України з питань геодезії, картографії та кадастру та інших інстанцій державного рівня щодо проведення комплексної перевірки об’єкту будівництва.

Міський голова Винник Володимир Квурт наголосив, що він підтримує позицію депутатів, адже безпека мешканців є на першому місці для нього. 

"Мені прикро, що причиною конфлікту стало просто небажання підприємців рахуватися з інтересами людей, які мешкають на цій території. На наші запити відповідали, що ніхто нічого не планує і не будує, але насправді будівництво почали, навіть не маючи відповідного пакету документів. На жаль, ми не маємо права просто заборонити здійснювати підприємницьку діяльність фірмі, яка знаходиться за юридичними межами нашої території. Проте мій обов’язок як мера міста гарантувати безпеку людям, які живуть у Винниках. Поки ми всі разом цього відчуття безпеки не отримаємо, доти позиція Винниківської міської ради буде залишатися незмінною. Жодне небезпечне виробництво поруч з нашим містом ми не дозволимо розгорнути" – повідомив він. 

Нагадаємо, вчора, 8 липня, новий голова Львівської ОДА Маркіян Мальський попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників до парламентських виборів.

Додамо, 26 червня мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Власником заводу є компанія Екран зі Стрия. За даними Youcontrol ТзОВ Екран у Стрию належить сім'ї Карпінських. У групу компаній входить підприємство Перша українська цинковня,  яка оцинковує метали гарячим способом. Нагадаємо, що сполуки цинку вважаються шкідливими для здоров'я людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.