Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня

Середа, 10 липня 2019, 15:50

Свистун врятує кульпарківський скверик від захланних рук Садового

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня

Чиновниці Львівської міськради вкотре запевнили громадськість у тому, що місто не змінюватиме межі Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 10 липня, в.о начальника управління земельними ресурсами Львівської міської ради Ельвіра Колос заявила на прес-конференції, місто не змінюватиме межі Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні на Кульпарківській, а формує земельну ділянку та надає їй статусу скверу.

"Ми залишаємо територію під лікарню, яка використовується, тільки встановлюємо статус скверу в тій частині, яка не використовується. Ми встановили під час обстеження, що саме цей клаптик розміром 5 тис. кв.м не задіяли для потреб лікарні і його фактично обгородили" – пояснила Ельвіра Колос.

За її словами такої юридичної особи як Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня на сьогоднішній день не існує, оскільки її перереєстрували в іншу установу, а земельне законодавство України передбачає, що право користування припиняється у випадку припинення дії юридичної особи. Відповідно припиняє свою дію й державний акт на право постійного користування.

У 2017 році сесія Львівської міськради прийняла ухвалу про закріплення за Львівською обласною клінічною психіатричною лікарнею ділянки у розмірі 18 га.

"У 1992 році на баланс лікарні передали земельну ділянку розміром 20,8 га. Львівська міська рада продала чимало майна, яке знаходилося на території лікарні і було на балансі міста. Нові власники цього майна свого часу зверталися до міської ради, щоб закріпити шматки цих ділянок за ними, як за новими власниками цього майна, оскільки вони законно його придбали. Відповідно у користуванні лікарні залишалася все менша площа користування"– розповіла начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун.

Нагадаємо, що Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський матиме зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим щодо ситуації зі зміною меж Львівської психіатричної лікарні.

Раніше з'явилась інформація, що Львівська міська рада хоче відібрати у Львівської психіатричної лікарні 20,83 га землі на вулиці Кульпарківській.

Матеріал Варіантів про Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.