Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Кінотеатр "Дзвін"

google.com.ua

Четвер, 11 липня 2019, 11:50

У Львові хочуть відновити закинуте приміщення колишнього кінотеатру "Дзвін"

Кінотеатр "Дзвін"

Львівські депутати планують використовувати приміщення кінотеатру для проведення культурних заходів.

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутатка від фракції Громадського руху "Народний контроль" Анна Мармуляк зачитала депутатський запит, у якому попросила ініціювати питання про відновлення приміщення колишнього кінотеатру "Дзвін" за адресою Шептицьких, 45 та створення в ньому меморіального музею Гідності, з урахуванням можливості проведення там культурних заходів.

"До мене, як до депутата, звернулася громада Львова, яка занепокоєна станом приміщення колишнього кінотеатру "Дзвін". Активісти наголошують, що в Привокзальному мікрорайоні немає жодних культурно-мистецьких, освітніх закладів, які могли бути б осередком повноцінного культурно-духовного життя людей. Мешканці назбирали підписівна 65 аркушах  на підтримку нашої ухвали про створення меморіального музею Гідності" – заявила Анна Мармуляк.

Зазначимо, за даними порталу YouControl, ТзОВ "Дзвін і К" засноване ще у 2003 році, яке зареєстроване по тій самій адресі, що і кінотеатр "Дзвін" на вулиці Шептицьких, 45. Основний вид діяльності – демонстрація кінофільмів. Власниками підприємства є четверо львів'ян: Марія Драчук, Андрій Драчук, Наталія Денисенкова та Оксана Деревецька.

У 2013 року приміщення кінотеатру "Дзвін" передали в оренду ТзОВ "Дзвін і К", яке хотіло облаштувати там музей Степана Бандери, оскільки кінотеатр розсташований позаду його пам’ятника поруч із костелом Ольги та Єлизавети. Проте міськрада оскаржила це рішення, тому що воно ухвалене без їхнього погодження та без відповідного конкурсу.

Нагадаємо, що у квітні 2017 року Львівська міська рада офіційно ліквідувала кінотеатри ім. Б. Хмельницького, "Київ" та "Дзвін". Однак, інвентаризаційна комісія погодила облаштування музею Гідності саме у приміщенні кінотеатру "Дзвін". Його загальна площа становить майже 700 кв м, а у 2007 році до нього добудували приміщення та ініціювали передачу в оренду під мистецько-культурний центр та музей.

Додамо, що 11 березня 2019 року депутати міськради прийняли ухвалу про створення музею Гідності у Львові в приміщенні міського кінотеатру "Дзвін". Проте у квітні 2019 року представники ТзОВ "Дзвін і К" виступили проти згаданої ухвали та подали позов до суду на управління на управління комунальної власності міськради Львова щодо майнового комплексу колишнього кінотеатру "Дзвін".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.