Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Четвер, 11 липня 2019, 13:21

Львів заплатить 150 мільйонів за додаткові витрати на вивезення сміття

львівське сміття

125 мільйонів отримають перевізники, решта 25 - дотації містам, які приймають львівське сміття.

Сьогодні, 11 липня, на сесії Львівської міської ради депутати ухвалили рішення виділити 150 мільйонів гривень на Програму відшкодування додаткових витрат на вивезення твердих побутових відходів.

"За" відповідну ухвалу проголосували 44 депутати.Згідно із ухвалою кошти отримає департамент з питань поводження з відходами.

Як пояснив директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук, 125 мільйонів гривень отримають безпосередньо перевізники, як компенсацію за додаткові витрати, а решту 25 скерують у бюджет розвитку, щоб давати дотації ряду міст, які приймають львівське сміття, на соціально-культурний розвиток.

Нагадаємо, з 1 липня у Львові почали діяти нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів у Львові на найближчі 4 роки. Водночас, Львівська міськрада не мінятиме тарифу на оплату за вивезення сміття.

Додамо, 20 червня на сесії міьскради затвердили нову концепцію сортування сміття.

Зазначимо, з 1 липня повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.