Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Богдан Чечотка

Понеділок, 15 липня 2019, 16:44

Чечотка не віддасть посіпачкам Садового шматочок рідної Кульпарківщини

Богдан Чечотка

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня боротиметься за свою територію на Кульпарківській.

Про це під час брифінгу заявив генеральний директор Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Богдан Чечотка.

Він повідомив, що таку велику територію не можна залишати вільною, бо тоді невідомо, що від неї залишиться.

"Боюсь навіть подумати, що залишиться від цієї землі, якщо її визнають вільною. Важко зараз уявити краще місце під забудову. Тільки люди не враховують, що  тут є відділення, де лікуються хворі з відкритою формою туберкульозу. Це не найкраще сусідство. Ми готові до діалогу, вірю, що можемо досягти компромісного рішення. Бо саме на зміні каденцій і зміні політичних орієнтирів, ось такі брудні речі найчастіше відбуваються"  – сказав він. 

За словами Богдана Чечотки, лікарня готова навіть звертатися до суду, якщо Львівська міська рада ухвалить рішення про відчуження землі.

"Ми будемо продовжувати боротися, якщо це рішення буде ухвалене, будемо звертатися із адміністративним позовом до суду, організовувати акції громадянської непокори, реєструвати петицію на сайті офісу президента, Львівської міської ради, писати звернення в правоохоронні органи, для експертизи цієї ухвали і моніторити дії міської ради".

За його словами, нікого з лікарні навіть не попереджали про прес-конференцію, яку проводила в.о. начальника управління земельних ресурсів Львівської міськради Ельвіра Колос. А саме рішення міської ради Богдан Чечотка називає суперечливим.

"Припинення державного акту на землю суперечить 92 статті земельного кодексу, на яку посилається в своєму ж рішенні міська рада. У статті йдеться, що державний акт видається безтерміново, він може бути анульований тільки якщо установа припиняє свою діяльність або землекористувач відмовляється, або коли не платиться плата за землю, але ми звільненні від цієї плати. Земля є на балансі, вона має балансову вартість, і ця балансова вартість з кожним статутом передавалася,тобто правонаступництво є очевидним, але не для міської ради" – наголосив він.

Генеральний директор також розповів про історію лікарні, наголосив на її важливості для історії.

"Наступного року Львівській обласній психіатричній лікарні буде 150 років, це дуже великий об'єкт з тривалою історією. І тут з початку будували саме лікарню. Тоді одночасно будували Львівську лікарню і Краківську, причому наша була головною, бо наш керівник управляв цими двома установами.  Якщо ця лікарня вже є тут 150 років, то можливо варто залишити її нащадкам" – розповів Чечотка. 

Нагадаємо, Львівська міськрада хоче відібрати у Львівської психіатричної лікарні 20,83 га землі на Кульпарківській. Богдана Чечотку обрали керівником КЗ ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" у 2018 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.