Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛНУ імені Івана Франка

Понеділок, 15 липня 2019, 17:39

Англійська мова стане обов'язковою для вступу у ВНЗ

ЛНУ імені Івана Франка

Міносвіти із 2023 року зобов'язало абітурієнтів володіти англійською мовою на базовому рівні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Міністерство освіти і науки розробило та схвалило концепцію розвитку англійської мови в університетах. Володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними. Також у планах запровадити обов’язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.

У міністерстві розповіли про важливість англійської мови у сучасному світі.

"Зростає важливість знання англійської мови всіма фахівцями. І сьогодні, коли ми дивимось на Україну, то з не англомовних країн Європи, яких є 32, ми за рівнем знання англійської мови перебуваємо на 28 місці з 32. І це свідчить про те, що ми дуже втрачаємо свій потенціал через те, що наші фахівці не знають англійської мови. Тому ми затвердили в Міністерстві освіти і науки разом із нашими партнерами, нам допомагала Британська Рада в Україні, допомагали представники закладів вищої освіти, громадські організації, Концепцію розвитку англійської мови в університетах" – мовиться у повідомленні.

Концепція передбачає збільшення годин вивчення англійської та зміни щодо змісту мовних дисциплін. Для підтвердження рівня володіння англійської мови на рівні В2 широко використовуватимуть іспити.

Також чиновники повідомили, про те, що разом з Британською Радою і партнерами розроблені рекомендації для вишів щодо викладання англійської мови.

"Разом з Британською Радою та іншими партнерами ми також розробили рекомендації для закладів вищої освіти щодо викладання англійської мови у ЗВО в Україні та викладання фахових дисциплін англійською мовою" – інформували у міністерстві.

МОН запровадило аудіювання для ДПА з іноземних мов. З 2020 року навчатися у вишах стане ще дорожче.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.