Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

topnews.in

Середа, 7 листопада 2012, 11:36

США – єдина велика держава, у якій вибори ще мають значення – Грицак

Сполучені Штати Америки – єдина світова супердержава, де президентські вибори дійсно мають значення.

Таку думку сьогодні, 7 листопада, під час дискусії «Ніч виборів президента США у Львові» висловив відомий львівський історик Ярослав Грицак.

«Це вибори в останній країні, де вони ще мають значення. Тому що, до прикладу в Китаї чи в Росії ці вибори вже ніякого значення не мають. Може бути так, що це будуть останні американські вибори, коли Америка щось вирішує», – зазначив Грицак.

Історик додав, вибір між Бараком Обамою та Мітом Ромні для США – це вибір між «більш соціальним та менш соціальним капіталізмом».

Обама, за його словами, є прихильником першого варіанту, оскільки за допомогою різноманітних соціальних ініціатив намагався повернути «втрачену американську мрію».

Прихід же до влади Ромні поставив би хрест на відродженні цієї мрії, наголосив Грицак.

Нагадаємо, сьогодні, 7 листопада, представник Демократичної партії, 44-ий президент США Барак Обама був переобраний на другий термін, перемігши свого конкурента, республіканця Міта Ромні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.