Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садочок

П'ятниця, 19 липня 2019, 12:35

У Львові спростили для батьків онлайн-реєстрацію дітей у садочки

дитячий садочок

Виконком Львівської міськради змінив положення щодо реєстрації дітей для зарахування до ЗДО.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні виконком Львівської міської ради затвердив зміни до рішення виконавчого комітету про затвердження положення щодо про порядку набору, обліку та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до закладів дошкільної освіти Львова, щоб забезпечити чіткість і прозорість зарахування дітей дошкільного віку до ЗДО у Львові та для визначення послідовності набору дітей з подальшим обліком.

Відповідно до прийнятого положення, щоб дитину зарахували до садочка, батьки зобов’язані здійснити електронну реєстрацію, заповнивши спеціальну форму на офіційному веб-порталі мережі ЗДО Львівської міської ради. Якщо батьки або особи, які їх замінюють, не в змозі самостійно заповнити електронну форму, вони можуть звернутися за допомогою у ЦНАП.

Під час реєстрації дитини батьки мають змогу подати заявку у три садочки. Реєструвати та вносити зміни можна включно до 10 травня того року, коли дитина йтиме до ЗДО.

Також положення передбачає, що першочергово зараховуються до ЗДО діти, які проживають у Львові, Винниках, Брюховичах та Рудно. Лише в разі наявності вільних місць до садочків зараховуватимуть дітей з інших населених пунктів.

Водночас, пріоритетність при зарахуванні матимуть діти пільгових категорій. Перші 20% від фактичної наповнюваності відповідної вікової групи розраховані для цих категорій.

"Батьки дітей пільгових категорій повинні принести витяг із відповідного реєстру осіб. Проте діти учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ та прокуратури тощо не внесені до цього реєстру, тому батьки повинні принести лише посвідку про те, що мають пільговість", – зазначає начальник управління освіти Зоряна Довганик.

Прийняте положення передбачає також здійснення обліку дітей, які мають відвідувати ЗДО. Контроль за дотриманням порядку обліку, а також набору та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до ЗДО, здійснює управління освіти департаменту гуманітарної політики.

"Наша система включає лише комунальні навчальні заклади дошкільної освіти. Серед приватних у нас є інформація лише про 12 садочків, які отримали ліцензію, співпрацюють з управлінням освіти і виконали всі вимоги чинного законодавства. Але, на жаль. є дуже багато приватних навчальних закладів, які працюють без ліцензії, уся інформація там передається тільки від батьків до батьків. І ми не отримуємо жодних даних щодо роботи таких садочків, навіть не можемо знати адреси, щоб прийти і подивитися, як вони працюють. Зараз ми маємо такий скандальний випадок з приватним закладом і намагаємося вирішити, як взагалі туди потрапити, адже маємо інформацію, що діти перебувають там цілий день", – додала Зоряна Довганик.

Також вона розповіла, що цього року 400 дітей не потрапили до ЗДО, проте точнішу інформацію можна буде отримати у листопаді, адже буде ще друга хвиля зарахувань. 2017 року 3600 дітей не зарахували до садочків, 2018-го – близько 800.

Нагадаємо, у грудні 2018 у Львові змінили порядок реєстрації дітей у дитячі садочки, а у квітні цього року в електронних кабінетах реєстрації дітей додали додаткову функцію – завантаження сканованих документів дітей.

а до 2020 року міськрада планує вийти на нульову чергу в дитячих садочках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.