Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дятячий садочок

П'ятниця, 7 грудня 2018, 12:52

До 2020 року міськрада планує вийти на нульову чергу в дитячих садочках

дятячий садочок

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський звітував про те, скільки ДНЗ вже є у Львові і скільки ще збудують до 2020 року. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Сьогодні, 7 грудня, Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський звітував на виконкомі Львівської міськради про стан системи ДНЗ і місті. 

Відтак, до 2020 року у Львові відновлять 7 садочків, а саме №111, 99, 102 та ДНЗ на вулицях Чижевського, 43, Сяйво, 16, Дністиерській, 25 і Білогогрщі, 2а.

Реконструкція цих садків дасть місту додаткових 600 місць для дітей.  

А ті заклади дитячої освіти, які запланували збудувати до 2020 року додадуть ще 2000 місць. 

 

Приватні садочки зокрема збудують за адресами:

"За попередніми даними, до 2020 року ми вийдемо на нульову чергу у садочках. Як ви бачите, на сьогодні тільки 911 дітей не забезпечені освітою, які були зареєстровані у черзі на 1 вересня 2018 року. Як бачимо, садочки будуються, і ми водночас відкриваємо нові групи і перепрофільовуємо", – зазначила начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Нагадаємо, напочатку листопада Львівська міськрада доручила вивчити ситуацію із станом дитячих садочків, спорудження яких включено у будівництво житлових комплексів Львова.

Додамо, у травні цього року міськрада змінила порядок зарахування дітей у дитячі садочки Львова. Відтепер до дитячих садочків міста першочергово зараховуються діти, які проживають у Львові, а також у Винниках, Брюховичах, Рудному. І лише у разі наявності вільних місць у садочках міста, до них можуть бути зараховані діти з інших населених пунктів.

Також, у серпні виконком Львівської міськради дозволив ТзДВ "Будівельна компанія "Львівторгбуд" звести дитячий садочок на вул. Тернопільській, 21.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.