Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

ФБ ГО Опора

Неділя, 21 липня 2019, 13:22

На дільницях на Жовківщині та у Самборі бюлетні виборцям видавав лише один член ДВК

виборча дільниця

У смт. Куликів та у Самборі спостерігачі зафіксували спробу одного члена комісії самостійно видати бюлетені виборцям, що є порушенням закону.

Про це повідомляє ГО "Опора" у своїй сторінці у Фейсбуці.

На дільницях №460491 у смт. Куликів Жовківського району та № 461773 у Самборі спостерігачі Опори зафіксували, що для видачі бюлетнів виборцям задіяли лише одного члена дільничної виборчої комісії, що є порушенням законодавства.

Як пояснили в Опорі, голова дільничної виборчої комісії у смт. Куликів відмовилася коментувати ситуацію, а у Самборі члени ДВК пояснили, що колега вийшов, але має поверутися.

Зазначимо, відповідно до ч. 3 ст. 85 Закону України "Про вибори народних депутатів" при проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати:

- один член дільничної виборчої комісії за умови пред’явлення виборцем одного з документів та наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці надає виборцю список для підпису;

- другий член дільничної виборчої комісії у позначених місцях на контрольних талонах виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному окрузі та в одномандатному окрузі вписує своє прізвище, ініціали, розписується та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Нагадаємо, у Львові запрацювали всі виборчі дільниці. Цього дня до роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняють порядок під час голосування. Станом на 12:00 год основними порушеннями на виборах у області були незаконна агітація та спроби проголосувати без паспорта.  

Загалом на території Львівщини є 12 окружних виборчих комісій та 2 135 виборчих дільниць. 

Додамо, ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня. Участь у виборах до Верховної Ради можуть взяти 1,9 млн виборців у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.