Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 22 липня 2019, 10:40

Садовий шукає нового голову Самопомочі

Андрій Садовий

Андрій Садовий заявив, що планує подати у відставку з посади лідера Самопомочі через те, що партія не пройшла до парламенту.

Про це вчора повідомив міський голова Львова, лідер Самомомочі Андрій Садовий у ефірі телеканалу 1+1.

"Неможна бути одночасно і мером, і лідером партії. Це дуже важко – я це побачив за ті 5 років. Тому моя робота – я мер Львова. Я думаю, що є нормальний принцип демократичний: якщо ти не привів партію до перемоги – ти повинен подати у відставку і партія повинна обрати нового керівника" – наголосив Андрій Садовий.

Натомість він залишиться членом партії.

"Я лишаюся, з Самопомочі нікуди не подінуся. Я її створював, це як моя рідна дитина, але має бути більше драйву. Напевно, ми не врахували певні тренди, які є. Напевно, ми замало були популістичними. Ми говорили правду, а правда не завжди подобається. Але правда робить людей сильними. Тому тільки вперед, перед нами місцеві вибори" – пояснив Андрій Садовий.

Також Садовий додав, що не шкодує, що після попередніх парламентських виборів відмовився стати прем'єр-міністром:

"При Порошенкові бути успішним прем'єром було неможливо. Він сам був одночасно і прем'єром, і міністром, всім. Це ми зараз бачимо по Гройсману. Щоб бути якісним прем'єром, ти маєш опиратися на робочу більшість. Я думаю, що зараз буде, напевно, робоча більшість і прем'єр зможе працювати в унісон. Те, що ми мали в останні роки – це було сумно" – наголосив Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

Станом на 09:50 год ЦВК опрацювала 46% бюлетенів: лідирує Слуга Народу.

Додамо, у березні цього року Андрій Садовий заявляв, що не буде більше балотуватися у міські голови Львова, а виходить на всеукраїнський рівень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.