Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Павло Бакунець

ФБ Бакунця

Вівторок, 23 липня 2019, 12:02

Бакунець стане єдиним представником Самопомочі у парламенті

Павло Бакунець

У 122-му виборчому окрузі, що охоплює Жовківський і Яворівський райони, лідирує Павло Бакунець з Самопомочі.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія України.

Станом на 11:35 годину ЦВК опрацювала 95,60% протоколів у виборчому окрузі Львівщини №122, який включає у себе 205 виборчих дільниць у Жовківському та Яворівському районах.

За попередніми результатами виборів до Верховної ради України 9 скликання у мажоритарному списку на першому місці в цьому окрузі лідирує представник політичної партії "Об'днання "Самопоміч" Павло Бакунець, за якого проголосували 15,05%, тобто 13 098 мешканців області.

Бакунець, у 2016 році був вперше обраний мером Яворова від "Самопомочі". До того він працював секретарем ради Яворівської міської ради, а з грудня 2015 року виконував обов’язки мера через раптову смерть міського голови Степана Венгерака.

У 2015 році посадовець, усупереч вимогам закону, звільнив від сплати за право тимчасового користування місцем, яке перебуває у комунальній власності, для розміщення зовнішньої реклами свого рідного брата. У березні 2016 року Апеляційний суд підтвердив вину Павла Бакунця у корупції та зобов'язав сплатити 1700 грн штрафу.

На другому місці опинився Віталій Андрейко з партії "Голос" із результатом 13,77%, тобто за нього проголосували 11 988 виборців. Андрейко є директором ПП "Комфортмістобуд" та депутат Яворівської райради від Української Галицької Партії. Додамо, ще у червні УГП та "Голос" домовилися, що на вибори будуть йти спільно.

На третій позиції з результатом 10,67%, якого підтримали 9 287 виборців опинився самовисуванець Роман Демчина, депутат Львівської обласної ради, директор приватного підприємства "Рома", яке займається виготовленням залізобетонної декоративної огорожі, бруківки, поребриків, має у власності піщаний кар’єр у селі Ст.Скварява та надає транспортні послуги.

У 2015 році на місцевих виборах він переміг у Жовківському районі та пройшов у Львівську обласну раду від Блоку Петра Порошенка. У 2017 році він задекларував 3 млн грн доходу, 23 млн грн готівки та 42 машини.

Нагадаємо, у неділю в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

Додамо, станом на 09:35 год опрацювали 92,97% виборчих бюлетенів по Україні: лідирує партія "Слуга Народу", також до Верховної Ради проходять: "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Загалом явка виборців у Львові становила 52,34%. А 21 липня ввечері Андрій Садовий заявив, що планує подати у відставку з посади лідера Самопомочі через те, що партія не пройшла до парламенту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.