Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ринок "Україна"

google.maps

Четвер, 25 липня 2019, 18:25

Мешканці кварталу на Липовій Алеї матимуть віп-краєвид на стадіон "Україна"

ринок "Україна"

На місці колишнього ринку "Україна" планують збудувати 18-поверховий житловий квартал на більш ніж 2 тисяч мешканців та садочок на 76 місць.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Липова Алея в місті Львові.

За даними ДПТ, на даний час територія проектування площею 2,08 га забудована торгівельними рядами ринку "Україна", які планують знести. А на їх місці планують збудувати житловий квартал з офісними приміщеннями, дитячим садочком та підземним паркінгом.

Передбачається розташування декількох житлових будинків, максимальна висота яких не повинна перевищувати 72,3 м, відтак поверховість будинків коливатиметься від 8-18 поверхів, а офісних приміщень 4-5 поверхи.

Згідно проектних рішень в житловому будинку передбачено 776 квартир з розрахунком на 2328 жителів. Також в проекті передбачили вбудований дитячий садочок на 76 місць.

Усі будинки матимутимуть підземні паркінги для мешканців будинків. Крім цього облаштують гостьові автостоянки на 108 машиномісць, з них 10 машиномісць передбачені для інвалідів в межах червоних ліній вулиці Липова Алея та 50 машиномісць запроектованих раніше.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 20 років, однак перший етап планують виконати протягом 3-7 років. Спочатку будуватимуть житлові будинки, офісні приміщення та дорожньо – транспортну мережу. На наступному етапі почнуть споруджувати майданчики, МАФи та вуличне освітлення.

Передбачається також приведення до нормативних показників існуючих вулиць та резервування територій для зелених насаджень загального користування в межах червоних ліній та охоронних зон.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 5 серпня у приміщенні Личаківської районної адміністрації, за адресою, вул. К. Левицького, 67. Також до 24 серпня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Нагадаємо, 11 липня, депутати Львівської міськради затвердили детальний план території, який передбачає масштабну реконструкцію стадіону "Україна".

Додамо, згідно з детальним планом ФК Карпати збудує на території стадіону "Україна" 2 готелі, спортивну школу, 4 паркінги та банкетний зал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.