Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Середа, 31 липня 2019, 10:31

Чотирьох переможців виборів на Львівщині офіційно визнали нардепами

нардепи з Львівщини

ЦВК офіційно визнала обраними 4 народних депутатів-мажоритарників з 115, 116, 117 та 126 округів Львівщини.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія України.

Вчора ввечері ЦВК на підставі оригіналів протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування встановила результати позачергових виборів народних депутатів у 49 ОВО. Серед них – четверо нардепів-мажоритарників у чотирьох округах області.

Зокрема, у окрузі 115 офіційно зареєстрували перемогу Наталії Піпи, співзасновниці та голови ГО "Кращий Сихів", ініціаторки першої у Львові Зеленої стежки і збереження Сихівського лісу, членкині Української Галицької Партії, заступниці голови ЛМО УГП, співзасновниці спільноти "Друзі Джерела" і громадського простору "Сквер Гідності".

У 116 виборчому окрузі Львова став нардепом кандидат від партії "Європейська Солідарність" Микола Княжицький, за якого проголосували 23,05% (20 089 осіб). Княжицький був народним депутатом зі Львова попереднього скликання. У 2014 році він вдруге став нардепом, за списком  політичної сили "Народний фронт". В минулому керівник медійних компаній та телеканалів Тоніс та СТБ, УТ-1.

До Верховної Ради в окруз 117 від "Голосу" пройшов Ярослав Рущишин, генеральний директор мережі швейних фабрик у Західній Україні ВАТ "Троттола" та один із засновників "Дзиґи". 3 2006 по 2010 роки депутат Львівської обласної ради, член комісії Львівської обласної ради з підприємництва.

У 126 виборчому окрузі Львова став нардепом самовисуванець, народний депутат Верховної Ради VIII скликання Андрій Кіт. Він на позачергових виборах до Верховної Ради у 2014 році переміг у цьому ж окрузі, він був обраний від Блоку Петра Порошенка. До обрання нардепом Кіт працював заступником заступник директора ТОВ "Млин Агро", ТОВ "Підгірці", ПП "Агрофірма "Лугове", ТОВ "Буське сорто-насінницьке підприємство". У 2017 році він задекларував 2,3 млн грн готівки та 240 тис грн зарплати.

Нагадаємо, в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

До Верховної Ради проходять 5 партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.