Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Четвер, 1 серпня 2019, 14:15

Нацрада перевірить дигітальних мовників з логотипом Козака

Тарас Козак

Нацрада перевірить п'ять цифрових регіональних компаній, які мовлять із логотипом 112 Україна.

Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Сьогодні, 1 серпня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила призначити перевірку компаній ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ", які мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом "112 Україна".

Як йдеться у повідомленні, під час моніторингу цих мовників зафіксували ознаки порушення галузевого законодавства, які є однаковими для усіх цих ліцензіатів, оскільки вони транслюють однакове програмне наповнення. 

"Компанії не дотримуються умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Якщо в ліцензії передбачається 2 год 30 хв на добу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, а також показ культурно-мистецьких, науково-просвітницьких, розважальних і музичних, дитячих передач і фільмопоказ, то насправді телеканали транслюють лише інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі" – наголосили у Нацраді.

Також канали змінили логотипи ліцензіатів. Дозвільні документи на мовлення визначають такі логотипи для цих регіональних компаній: "ТОВ "Новий формат ТВ" емблема "112 Україна", "ТОВ "Аріадна ТВ" емблема "112 Україна", "ТОВ "Партнер ТВ" емблема "112 Україна", "ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Лідер ТВ". 

Натомість усі телеканали використовують лише частину логотипа – "112 Україна".

Нагадаємо, у грудні 2018 року Козак придбав і "112 Україна", який раніше належав швейцарській компанії Plirofories AG. Таким чином, Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна".

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах й пройшов у Верховну Раду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.